Rapport regionmöte Barcelona

Hej bästa Costa Blanca SWEA,

För dig som inte hade möjlighet att kunna vara med på Regionmötet (RM) för VEMA i Barcelona så kommer här en kort rapport.

VEMA står för Västra Europa Mellanöstern Afrika

I vår region ingår Oslo, Göteborg, Irland, London, Holland, Barcelona, Costa Blanca, Marbella, Mallorca, Lissabon samt Algarve. Vår Regionordförande (RO) heter Agnetha Hesselius och kommer från Barcelona. I Europa finns ytterligare två regioner nämligen MEMA och OEMA, vilka följaktligen står för Mellersta respektive Östra Europa Mellanöstern Afrika. I nuläget har vi inga avdelningar i vare sig mellanöstern eller i Afrika men genom åren har det funnits.

Det kändes väldigt roligt att SWEA äntligen kunde genomföra ett RM igen, som normalt hålls vartannat år. Senast gången var på Mallorca 2018.

Torsdag 20 oktober

Drygt 75 Sweor från både Europa och USA samlades på ett mycket centralt beläget hotell i Barcelona. Från Costa Blanca var vi tre stycken.
Vi hade ett trevligt mingel på hotellets takterrass med fotografering, bubbel, allsång och en trevlig presentation av staden av en härlig guide.

En av Barcelona-Sweorna hade skrivit en fantastisk och passande text till en medryckande schlager så alla kunde sjunga med. Vi hoppas att det skall kunna bli en officiell SWEA-sång framöver, men det måste först klaras ut med dem som äger rättigheterna. Kvällen avslutades med en trerätters middag på en närbelägen restaurang.

Fredag 21 oktober

På fredagen var det möte hela dagen för alla avdelningsordförande (AO). Vi hade en session på morgonen med ”Best-practice” när det gäller roller som t.ex vice AO och medlemsansvarig. Vi fick även bra tips från varandra hur vi jobbar med valberedningen och Fundraising. Det är viktigt och givande att diskutera hur lika och eller olika vi gör saker och varför. Det finns alltid något nytt att lära som man kan komma hem med och kanske praktisera efter att ha diskuterat med den egna styrelsen.

Vi hade också ett långt block med tema konflikthantering. Lotta Rigby-Fors (AO Barcelona) visade vilka olika stilar vi använder för att lösa konflikter av olika slag, både i jobbet och hemma. Ett alltid aktuellt och mycket viktigt område eftersom vi alla stöter på konflikter av olika dignitet inom de mest skiftande områden och anledningar. Att regionstyrelsen nu känner varandra väldigt bra gör att öppenheten är stor och därmed blir lärandet mycket värdefullt.

Dagen avslutades med en kortare session om status på den nya hemsidan, Som ni kanske har sett är den nya hemsidan klar. Webb gruppen jobbar nu med att lösa ”barnsjukdomar” och att förbättra.

Allra sist på dagens program stod ”Du är vacker” en upplyftande och rolig session där Barcelona-Swean Lotta Bonnier-Nygren som är certifierad hud och massage-terapeut gav oss en liten inblick i vad japansk ansiktsmassage kan göra för oss och hur vi dessutom kan klara av det själva.

För majoriteten av ditresta Sweor gällde såklart helt andra program denna dag. Man kunde välja på en heldags busstur och besök hos den berömda vinproducenten Torres. Eller så kunde man gå på guidad tur i Sagrada Familia. Det fanns också möjlighet att gå i Picassos fotspår genom staden som sedan avslutades på Picassomuseet.

En skojig team-aktivitet fanns också på programmet. Vi blev indelade i olika lag och sedan fick vi en massa uppgifter från tävlingsledningen att ta reda på och dokumentera via Whats app. En timme av mycket lärande om staden och massor med hjärtliga skratt när tokiga uppgifter skulle utföras!

På kvällen sammanstrålade vi alla för en härlig spansk middag på en takterrass nere vid vattnet, på restaurang Sagardi där det förutom fantastisk utsikt bjöds på spanska delikatesser.

Eva Waitzfelder, ordförande SWEA Costa Blanca