Network Menu

Aktiviter från 2018

SWEA-middagen den 14 november 2018 på restaurante La Casona

16 middagssugna SWEOR mötte upp till höstens middag. Vi blev serverade en härlig meny. Flera förrätter, entrecotê eller sjötunga till varmrätt. Allt väldigt gott. Under middagen hade vi ett vinlotteri. Den stora vinnaren denna kväll var Berit Kjellser som vann två flaskor vin. Många glada skratt och hög ljudvolym hördes i lokalen. Restaurangen överraskade oss och bjöd på cava innan hemgång.

Britt Björn
Programansvarig

 

Äventyrsgolf 31 oktober

Årets populära turnering på Golf Delux lockade 14 SWEOR och 3 gäster. Tur med vädret hade vi då solen sken efter att det regnat dagen före. Alla hade roligt och efter målgång intog vi en god lunch.

Så blev det prisutdelning! Vinnare denna dag blev Gunnel Aspegren med 51 slag. Hon förärades med en pokal och ett smycke skänkt av vår smyckedesigner Eva Waitzfelder (Nordic Fields). Tvåa blev Lena Neret med 53 slag, hon vann ett par fina örhängen. Mari, gäst och Tarja Carlson fick en varsin flaska cava.

Nu gäller det att träna inför nästa års turnering!

Britt Björn
Programansvarig

Oktoberlunch på Dinastia

Tisdagen den 16 oktober träffades 21 SWEOR på restaurante Dinastia för oktoberlunch. Denna dag provade vi med bordsplacering vilket var väldigt trevligt. Som vanligt när vi träffas var det högt i tak. Efter några timmar med god asiatisk mat skildes vi åt. Några av oss gick hem för att packa inför RM på Mallorca.

Britt Björn
Programansvarig

Lo Pagan 10 oktober 2018

Det var 25% ökning av deltagarantalet vid årets lerbad!

Vi var 4 st Sweor som badade. Solen sken från en klarblå himmel och det var skönt i vattnet, ca 24 grader. Efter kuren åt vi en god lunch tillsammans.

Britt Björn
Programansvarig

SWEA-lunch 26 september 2018

19 SWEOR mötte upp på restaurante Luna Rossa för höstens första månadslunch. Ordförande Mona hälsade välkommen. Hon informerade om att det fortfarande går att anmäla sig till RM på Mallorca 17-21 oktober. Undertecknad informerade om höstens program. Vi hade en lång och trevlig eftermiddag tillsammans. Mycket och god mat intogs. Efter några timmar skildes våra vägar för denna gången.

Britt Björn
Programansvarig

 

SWEA Costa Blanca – donation – till Skandinaviska Skolan, Orihuela Costa

En donation på 500 Euro delades ut till Skandinaviska Skolan. Donationen skall användas till böcker i skolan. Rektor Ingela med lärare och elever blev glada. Samtidigt hade SWEA utlyst en uppsatstävling bland eleverna. Förskolan och lågstadiet hade ritat fina teckningar som kunde beses i skolans matsal. Mellan- och högstadiet skrev uppsatser om hur det är att vara svensk i Spanien. Många fina bidrag inkom och styrelsen fick verkligen anstränga sig för att utse bästa uppsatser.

Som slutliga segrare stod Linnéa och Zigge som fick var sin pokal och en fin penna i pris. SWEA skänkte också böcker till biblioteket. Efter önskemål av rektorn blev det godisutdelning till alla elever. Även den lokala skandinaviska pressen fanns på plats och dokumenterade den stora dagen.

Britt Björn
Programansvarig

 

Picknick 8 maj 2018

En strålande förmiddag träffades 16 Sweor vid La Mata Parc Natural. Det blev en skön promenad i vacker natur vid en av saltsjöarna. Vid en fin rastplats dukades det upp till picknick. Efter 3 timmar i naturen önskade ordförande Mona en glad och skön sommar och på återseende till hösten.

Britt Björn
Programansvarig

 

SWEAMIDDAG den 18 april

Vårens middag på restaurang Chili Pepper blev en glad tillställning. 16 SWEOR, gamla som nya träffades och åt en asiatisk måltid. Det var mycket intressanta diskussioner och stämningen var hög. Kvällen blev sen innan vi skildes åt.

Britt Björn
Programansvarig

 

IKEA 26 mars 2018

Ett gäng shoppingsugna Sweor klev på bussen kl 10.00. Målet denna dag var IKEA i Murcia. Först väntade 11:a kaffe och sedan försvann alla åt olika håll. Vi hade ett par timmar på oss att shoppa loss. 13.30 samlades vi för lunch. IKEA bjöd oss på 3 rätters lunch!
Vilken överraskning!

Vid 15-tiden kom Tobias, en svensk 34-åring som är chef för Murciabutiken. Han berättade om sig själv och hur IKEA tar hand om personalen. Vi fick höra hur det är att vara chef i utlandet. Vi fick även ta del av framtida planer. Vi lastade bussen med stora och små paket och massor med fullproppade kassar. Vi var hemma igen vid 17-tiden. Många fick hjälp av väntande respektive som hade kvällen räddad med att skruva ihop de nyinköpta möblerna.

En mycket trevlig dag som vi får göra om något år.

Britt Björn
Programansvarig

After Work 29 mars 2018

13 Sweor mötte upp på After Work på Tango Pub. Glädjande att nya kvinnor sökt sig till Swea Professional denna kväll. Ljudnivån var hög, det var inte vi denna gång utan musiken. Tyvärr fanns
ingen annan förtäring än de vi fick i glasen. Några fortsatte kvällen med restaurangbesök.

Britt Björn
Programansvarig

 

SWEA årsmöte 7 februari

SWEA Costa Blancas årsmöte avhandlades på Hotel Masa den 7 februari. Endast 18 medlemmar deltog. Förhandlingarna genomfördes enligt dagordningen. Alla i styrelsen omvaldes.

Revisor Monica Ahlsson avgick efter många års arbete inom SWEA. Monica avtackades med vacker orkidé. Ulla Andersson valdes till revisor tillsammans med Berit Kjellser.

Årsmötets protokoll kommer att skickas ut separat.

En god lunch serverades i hotellets vackra matsal. Vyn ut genom de stora panoramafönstren är oslagbar. Många diskussioner runt borden och vi fick även höra en och annan historia. Många glada skratt hördes.

Nu sätter vi igång vårens aktiviteter!

Britt Björn
Programansvarig

 

SWEA lunchmöte 25 januari

En riktig succéstart för SWEA 2018!

Den 25 januari träffades vi för årets första lunch. 29 glada förväntansfulla SWEOR mötte upp på restaurang Dinastia, Punta Prima. Ordförande Mona hälsade alla välkomna och presenterade 3 nya SWEOR till Costa Blanca. Mona informerade även om kommande årsmöte den 7 februari på Masa Hotell och att medlemsavgiften skall vara betald minst 14 dagar före mötet för att ha rösträtt. Lunchen avnjöts i sorlet och efter några timmar var vi mätta och belåtna. En riktigt bra början på SWEAÅRET!

Britt Björn
Programansvarig

, ,