Network Menu

Program som varit 2016

programvarit2016

Jullunch för SWEA Costa Blanca den 1 december

Höstterminen avslutades med en härlig jullunch på restaurang Nordic Café och Brasserie. Det var 24 glada Sweor som droppade in i ordets rätta bemärkelse. Regnet öste ner men inomhus sken solen som vanligt när vi träffas. Glögg serverades under parasoll på terrassen innan vi gick in till vackert dukat julbord.

Denna gång fick vi njuta av ett danskt julbord med mycket god mat. Sillar, spätta med remouladsås, dansk pastej med bacon, fläskstek med rödkål, ost, druvor och som pricken över i denna utsökta måltid Ris a la malta. En och annan julsnapsvisa sjöngs till sillen. Det var stor åtgång på vårt jullotteri. Första pris, en stor julkorg, vanns av Christina Berardi som dansade runt av glädje!

Vi fick in många julpaket som vi sedan skänkte till organisationen Reach Out. Vi ville göra något för barnen i Torrevieja som inte får några paket i jul. Undertecknad levererade paketen i 5 stora kassar. Reach Out tackade för denna ovärderliga gåva och önskade oss en Feliz Navidal. Eftermiddagen avslutades och vi önskade varandra God Jul och ett Gott Nytt År. När vi mätta och belåtna gick ut hade det slutat regna!

Britt Björn
Programansvarig

 

Vilken kväll det blev!

Tänk att vi har en alldeles egen författare i SWEA Costa Blanca.

Majvor Muller berättade för oss hur hon blev författare och vägen till att utge böcker. Hon har hittills utgett 7 böcker, kriminalromaner, kvinnoskildringar och olika människoöden. Vi var 18 SWEOR som fick prova på hur en författare tänker – vi fick skriva de första raderna till en deckare! Stort engagemang och många skratt.

Efter allt författande bjöds vi på soppa, bröd och vin. En riktig författarkväll.

Britt Björn
Programansvarig

Höstmiddagen avnjöts på Restautante La Casona i Torrevieja.

19 glada kvällspigga Sweor mötte upp. Vi fick njuta av en god och riklig meny. Som alltid var det mycket högt i tak. Innan middagen blev vi bjudna på cava. Klockan blev mycket innan vi for iväg åt olika håll mätta och belåtna.

Britt Björn Programansvarig

 

Mindfulness 8 november 2016

24 Sweor var nyfikna på Mindfulness – medveten närvaro. Liisa Eriksson är en Sweamedlem som är utbildad mindfulnessinstruktör. Hon ger kurser och konsultationer i Torrevieja. Vi hade förmånen att höra henne berätta om detta och även göra några övningar. Stort intresse och många frågor. Eftermiddagen avslutades med snittar och cava.

Britt Björn
Programansvarig

SWEA lunch 18 oktober

Vi var 19 Sweor som mötte upp vid Restaurante Nautic. Ett trevligt ställe med havet och båtarna som närmaste granne. Som vanligt mycket prat, glada skratt när vi träffas.Våra luncher tar tid och det är vi så glada för. Mätta och belåtna avslutade vi dagens träff och ser fram mot nästa evenemang som blir en vandring i La Mata Parc Natural.

Britt Björn
Programansvarig

img_0621 img_0622

Då blev det dags för höstens Lerbad i Lo Pagan

Den 6 oktober var vi nio Sweor som möttes i Lo Pagan för en härlig förmiddag med förskönande gyttja- och saltbad. Med solens hjälp torkade leran på en halvtimme. Under tiden fick vi höra om de terapeutiska egenskaperna hos leran och den urgamla traditionen med badet. Fräscha och fina gick vi och åt en härlig lunch på strandpromenaden.
Det var tredje året vi SWEOR gjorde denna utflykt.
Britt Björn
Programansvarig

lerbad

 

Äntligen var den första månadslunchen avklarad!

Som vi har väntat! 20 st Sweor mötte upp på Restaurante La Tagliatelle på La Zenia Boulevard. Vi satt i en härlig miljö med utsikt över havet. Vi fick nöjet att hälsa två nya Sweor och två gäster välkomna till Costa Blanca. Stämningen var hög, alla hade mycket att prata om efter sommaruppehållet.

Ordförande Irene Stenberg Larsson berättade lite vad som var på gång och även om RM mötet som sker i Portugal i början av oktober. Programansvariga berättade om höstprogrammet.

Britt Björn berättade om SWEAs stipendie-utdelning och Sverigemiddagen som var i Göteborg den 5 augusti. Det blev en lång eftermiddag men som alltid mycket trevligt då sweorna träffas. En del fortsatte eftermiddagen med shopping på det stora köpcentret.

Britt Björn, Programansvarig

Tack alla Sweor för vårterminen

Den nya styrelsen har arbetat på och vi är glada att så många kommer till våra program. Kanske vi ses i Göteborg i sommar vid stipendieutdelning och sommarlunch!

Vi önskar Er alla en fin sommar och på återseende till hösten.
Sommarhälsningar
Styrelsen

Sommarlunchen den 9 maj

Sista lunchen inför sommaruppehållet var välbesökt. 13 sommarfräscha Sweor mötte upp. Det var högt i tak som vanligt och vi åt och drack väldigt gott. Vi diskuterade bl a regionmötet i Lissabon, såväl som Sverigelunchen i Göteborg i sommar. Nu ser vi fram mot att få se Er igen till hösten.

Ha det så skönt hälsar
Åsa och Britt
Programansvariga

Barbeque i San Miguel 7 april

I strålande sol var vi idag 28 Sweor på barbeque i San Miguel de Salinas. Vår svenska charkuterist Nina hade spärrat av gatan och dukat upp diverse läckerheter. Jos’e Bolero underhöll med sång och musik. Vi fick också möjlighet att handla i butiken.

 

Norden Clinica besök 30 mars

Idag har Swea Costa Blanca varit på ett mycket intressant studiebesök på Norden Clinica i Guardamar. Nya fina lokaler, supertrevlig och kunnig personal m m. Vi blev också bjudna på kaffe, kakor m m. Stort tack till er alla.

 

PÅSKMIDDAG 17 MARS

22 st Sweor, med eller utan påskhatt, åt en 5-rättersmiddag på Restaurang Bahia i Torrevieja. Det blev en ovanligt trevlig kväll med mycket skratt och skoj. Kvällen blev mycket uppskattad, inte minst av våra yrkesverksamma Sweor.

 

INTERNATIONELLA KVINNODAGEN 8 mars 2016

Ett 30-tal kvinnor mötte upp på Masa Hotel i Torrevieja på kvinnodagen den 8:e mars. Swea Costa Blanca var naturligtvis på plats bland utställarna. En trevlig dag med en avslutande tapaslunch.

 

SWEAS ÄVENTYRSGOLF 23 februari 2016

Vi var 17 SWEOR som styrde kosan söderut till golf delux i Los Alcázares. Strålande sol och en härlig spelglädje. Många bollar hamnade i vattnet men även en SWEA som gjorde 2 ”hole in one”. Efter spelet satt vi ute i solskenet och åt lunch. Stämningen var hög och nöjda och glada styrde vi hemåt igen.Priset till segraren -ÄRAN- fram till nästa tävling.

Britt Björn
Programansvarig

 

Årsmöte SWEA, MASA Hotell den 11 Februari

Swea Costa Blanca har haft årsmöte på Masa Hotel Torrevieja. 30 medlemmar deltog och en ny styrelse valdes. Efter mötet åt vi en 3 rätters lunch under mycket prat och skratt. Nya styrelsen hittar ni här.

 

SWEA lunchmöte, Restaurant Pancho Blanco i Torrevieja-Orihuela den 27 januari

Ett glatt återseende efter juluppehållet för alla glada SWEOR som deltog i lunchen på restaurant Pancho Blanco i Torrevieja-Orihuela. Vi njöt av god mat tillsammans med alla glada medlemmar som sökt sig till vår första månadslunch för detta år.