Network Menu

Program som varit 2014

program-som-varit2014

1: advent en viktig milstolpe för att Julen står för dörren!

Detta år firade SWEA Costa Blanca 1: advent tillsammans med Svenska Kyrkan, Mas Amigos och Club Nordico på Torget i Torrevieja. Vi bjöd på godis och pepparkakor i hällande regn. Ett antal damer kom till vårt bord och undrade vad SWEA stod för. Vårt syfte var att marknadsföra SWEA för allmänheten.

Den 2: december träffades vi SWEA Costa Blanca på Svensken vid Havet för att aväta en god Jullunch. Vi serverades glögg och pepparkakor vid ankomst och vid bords en kall och varm tallrik med allt som där tillhör. Sill, skinka, Janson , köttbullar, korv och revbenspjäll med snaps och vin. Ett antal snapsvisor sjöngs tillsammans med SWEA -sången.
Högt i tak som alltid. Ordföranden tackade för det gångna året och önskade alla medlemmar En God Jul och Ett Gott Nytt År.

Avslutning hemma hos ordföranden den 4 december med paj och gott vin. Vårprogrammet presenterades och mottogs med ovationer. Alla glada tjejer pratade, njöt och uppskattade samvaron.
Vi ser alla fram emot våren tillsammans med SWEA Costa Blanca som under detta år vuxit med 20 nya medlemmar.

En God Jul och Ett Gott Nytt år tillönskar
Ordförande för SWEA Costa Blanca
Gunilla Westerlund

 

Företagsträff med SWEA Costa Blanca på MASA hotell

SWEA Costa Blanca bjöd in två företag att presentera sina produkter för våra medlemmar på Masa hotell den 18 november mellan 16.00 -18-00.
Det var två företag Oriflame och Snö of Sweden.
Oriflame berättade ” Hur viktigt det är att ta hand om sin hy och speciellt att varje kväll rengöra med kräm, skölja efter med vatten och därefter det viktigaste att rengöra med ansiktsvatten. Hyn behöver rengöras minst 1 gång i veckan med en djupverkande kräm. Vi skulle inte glömma bort våra ögon som behöver en speciell kräm. Det delades ut broschyrer från vilka vi kan köpa de produkter vi önskar. Om vi köper via nätet blir det billigare och vissa produkter som visades kan köpas till ett lägre pris innan 3 december. Alla fick en liten present i form av ett läppglans.

Snö of Sweden som bildades för ett antal år sedan säljer idag smycken till kvinnor i alla åldrar. Den nya kollektionen presenterades och består bl a av underbara ringar i olika format till vilka man sedan kan välja halssmycke eller armband och örhängen. Det finns speciellt tillverkade halssmycken för julen. Det är helt underbara smycken som finns att köpa hos Elisabeth som har Flower Shop i Torremarina där vi har bundit blommor tidigare. Alla smycken är allergitestade och tillverkade i Kina där anställda får gängse löner.
Vi tackar Oriflame och Snö of Sweden för att de kunde komma och förevisa sina produkter för oss.
Innan visningen av produkter blev vi förplägade med vin och tapas i baren.
Vi tackar för en trevlig kväll och önskar se er igen på Tapasrunden den 20 november kl.19.00 på torget eller på vår Jullunch den 2 december kl.14-00 på Svensken på hörnet.

 

Månadslunch november

Vilken härlig höst vi har kunde tro det fortfarande är sommar!

Månadslunch på restaurang Nautic i nya hamnen i Torrevieja fick besök av 26
härliga SWEA – Tjejer. Det börjar bli svårt att göra sig hörd vid våra Månadsluncher där ljudnivån slår alla gränser.
Vi som kom fick förrätt, huvudrätt och efterrätt + 1 glas vin för härliga summan 10.90. Jag upplevde restaurangen som mycket positiv, bra mat, servering och trevlig miljö.
SWEA Costa Blanca har köpt in tröjor med SWEA emblemet som såldes slut under lunchen. Vi gick även ut med information angående valberedningens arbete med att hitta nya styrelsemedlemmar till nästa årsmöte 2015.
Vi delade även ut programmet för resterande aktiviteter innan avslutning den 4 december.

Tack för all glädje och glada skratt!
Styrelsen
SWEA
Costa Blanca

VEMA regionsmöte SWEA Costa Blanca 2014

VEMA regionsmöte här på Costa Blanca är nu över och det gick över förväntan. Vi tackar alla härlia SWEOR som kom hit till oss för att vara med. Om ni vill läsa lite om hur vi hade det kan ni gå in på någon av dessa länkar och se bilder och läsa mer.

Tack än en gång!

SWEA Costa Blanca

JHD-13.009.00405

Här finner ni lite text och bilder från invigningsmötet av VEMA på MASA Hotel

Här är text och bild från efterresan till Toldeo och Madrid med VEMA SWEOR 

Här finner ni text och bild från Cartagena, Novelda och Villena utflykten

SWEA firade sitt 10 års Jubileum i dagarna två!

SWEA Costa Blanca fyllde 10år!
Detta måste firas och genom Irina Dahlströms försorg blev det Marjal som blev centrum för firandet.
På söndagen den 30 mars kom 20 förväntansfulla tjejer till Marjal som ligger ca
8 mil utanför Torrevieja, västra vägen till Alicante. Där väntade bungalows, middag och SPA. Vi började med att skåla för 10-åringen och därefter blev det tipspromenad, petanca och minigolf.

Stämningen var hög och vi fick innan tiden rann ut hastigt klä om för middagen
som stod uppdukad på restaurangen. Vi bjöds på färgglad drink som väl gick ihop med våra färgglada stråhattar för att därefter beträda tornet en trappa upp där middagen serverades av unga käcka servitörer.

Till vår stora sorg kunde inte Brigitte Winkle komma till Jubileumet p.g.a personliga skäl utan skickade ett mycket trevligt brev där hon önskade SWEA
Costa Blanca ytterligare 10 härliga år. Lucine, Monica och Randi berättade om ”Hur det var på den gamla goda tiden”. Jag själv, Gunilla Westerlund gjorde en sammanfattning av vad som hänt med SWEA Costa Blanca under de tio åren.

Vi sjöng, njöt och drack goda viner! Vi tackade Christel för alla otroliga sånger och till dem ett mycket bra ackompanjemang. Överraskningen bestod av att en förtjusande spanjorska dök upp för att leda sång och dans ”Karaoke”.

Inte visste väl vi SWEA-Tjejer att vi kunde dansa och sjunga men ack vad vi sjöng och dansade hela kvällen lång. När klockan blev ett blev vi tillsagda att sluta och gick glada i hågen till våra bunglows för att fortsätta festen.

Efter någon timme blev det dock sent även för en liten SWEA-tjej och vi önskade varandra en god natt och tackade för en helt otrolig kväll.

Dagen efter gick vi upp ganska tidigt för en stärkande frukost och för en del
väntade den ljuvliga SPA anläggningen med alla faciliteter.

Väl hemma behövde vi, en del, en liten tupplur för att komma tillbaka till gängse liv. Ni vet att man har en bild av ”Hur det skall vara på festen för att alla ska ha roligt och detta uppfylldes med råge. Alla hade roligt!
Tro mig!

Vid pennan
Gunilla Westerlund
Ordförande SWEA Costa Blanca

Här några bilder från den härlig festen

Årsmöte för SWEA Costa Blanca…

…ägde rum den 19 februari på hotell Masa. Vi hälsar två nya styrelsemedlemmar välkomna Britt Björn och Irina Dahlström. Vår gäst var konstnären Inger Blomberg som hade ett antal tavlor med sig och berättade lite om hur hon började måla. Vi avtackade tre styrelsemedlemmar Ann-Marie Hillerström, Inga-Britt Ulmstedt och Eila Löfman som alla erhöll smycken utförda av Bengt Blomqvist.

SWEA Barcelona 10 år

Barcelona – Vilken stad!

Fem tjejer från SWEA Costa Blanca tog eftermiddagståget från Alicante och anlände till Barcelona lagom för att gå ut och äta något gott. Vi skulle delta i SWEA Barcelonas 10 års jubileum och samtidigt lära känna staden bättre.

Vi checkade in, tvättade av oss och vände snart ut för att finna kvällens Tapas ställe ”Tavernan” i Gamla stan.

Härlig atmosfär , portuogiskisk kypare, god mat och gott vin. Nästa dag rundtur med buss. Kvällen, där den stora festen skulle äga rum på vårt hotell började med årsmöte, mingel och därefter tre rätters middag med underhållning bla. med Agneta Sjödin Det var ett stort lotteri som varade ända till 24.30 då dans och vickning började. Dock kände vi oss ganska nöjda med kvällen och vände till sängs.

Upp med tuppen, härlig frukost och därefter ännu en rundtur med buss denna gång till Familia Sagrala. Vilken underbar kyrka! Gaudi, arkitekten död 1926 och kyrkan skall vara färdig 2026,  100 år efter hans död. Han var mycket intresserad av naturen och använda sig av  träd med rötter, de bär upp kyrkan, äpplen apelsiner, nötter, persikor alla dessa frukter finns att se på utsidan. Helt underbart! Efter besöket väl värda en god tapas.

Vår sista kväll blev en nostalgi på en mycket trevlig tapas restaurant inte långt från hotellet med Sangria och Quarenta y tres (Likör 43). Det var ungefär som att bli ung på nytt. Hemfärd med tåg nästa dag! En härlig och intressant resa!

028 037