Network Menu

Cartagena, Novelda och Villena utflykt VEMA

cartagena

Utflykt till Cartagena SWEA VEMA 2014

Vi var 30 SWEOR som ville veta mera om den gamla staden Cartagena.

Bussen tog oss ca 6 mil söderut. Vår guide Gerd Andersson var mycket kunnig.

Staden har historia från år 228 f.kr. Puniska muren var den första stadsmuren i Cartagena och troligtvis den enda puniska efterlämningen som finns kvar i Europa. År 209 f.kr. invaderades staden av romarna. Staden har alltid varit en sjö- och militärstad. Den sista försvarsmuren som byggdes runt staden var år 1776-86, Carlos III:s mur.

Vi SWEOR är av segt virke. Hissen var trasig så vi gick upp på berget Concepcion. Promenaden upp gav lön för mödan. En vidunderlig utsikt över staden och hamnen. Vi såg också den romerska teatern, bygd mellan år 5-1 f.kr. med plats för 6 000 åskådare. Hissen var nu lagad så några skonade knäna och andra gick ner. Promenad i hamnen med stopp vid historiska monument och statyer. Promenaden fortsatte på Calle Mayor. Hela staden är full av historiska utgrävningar. Så fort stadsborna vill gräva i marken hittar de oftast något från gången tid. Myndigheterna kopplas in och eventuella byggen drar ut på tiden.

Efter all information och kunskap fick även magen sitt. En härlig spansk lunch dukades upp på en genuin restaurang i stadens äldre del.
Mätta och belåtna fortsatte promenaden bland utgrävningar och gamla berömda byggnader. Klockan hann bli 17.00 innan vi klev på bussen för hemresa och en stunds villa innan kvällens middag.

För SWEA Costa Blanca
Britt Björn

Här lite bilder från utflykten