Network Menu

Program som varit 2013

program-som-varit

Avslutning 2013

En väldigt trevlig och god tillställning hos vår ordförande Gunilla med härliga smörgåstårtor och vin. Nu önskar vi alla en God Jul och ett Gott Nytt År och så ses vi 2014.

Den årliga Jullunchen

jullunch

Nu har SWEA Costa Blanca firat sin årliga Jullunch! Det var 25 glada och rödklädda Tjejer som avåt en härligt god Jullunch på Svensken vid Hörnet den 25 november.

Vi bjöds på glögg, jultallrik och snaps. Vad vore julen utan sång! Ett flertal sånger framfördes under god stämning. Våra lotter försvann direkt! Vinnare till vårt halsband var Margareta Sjöberg, presentkort från Eivor till Eva Johansson, presentkort från Margarethas Salong till Gunilla Arildsson och vinglögg till Berit Nilsson.

Vi tackar Ann-Marie för ett trevligt arrangemang!

IKEA besök

heldagsaktivitet
Vi startade vår resa från Eroski vid Valenciana i Torrevieja. Nästa stopp blev vid La Zenia Consum. Därefter direkt till IKEA i Murcia. Vi tackar IKEA och speciellt Vice Manager Magda för ett mycket trevligt och intressant besök. Gott kaffe med lussebullar samt lite försmak av Julmat som skinka och köttbullar. bussen var absolut mycket tyngre vid hemresan efter allt handlande.

Hälsans dag den 31 oktober

halsans-dag

Vilken intressant och lärorik eftermiddag!

Christel berättade om HLR – Hjärt- och Lung-räddning som räddar åtskilliga människor varje år från döden. Läkaren Stig Holmberg är den person som har påbörjat den mycket framgångsrika utbildningen HLR. Vi fick via en DVD en inblick hur räddningen går till och under våren kommer Christel att anordna en kurs i HLR.

Margareta Sjöberg berättade om en tusenårig medicinsk filosofi AYURVEDA där AYUR betyder liv och VEDA kunskap. Det är en livsstil för kropp och själ som vägleder oss i “Hur vi lever”, “Vad vi äter”, “Hur vi tänker”. Inom denna lära finns det dorsher som

VATA – luft och rymd
PITTA  – eld
KAPHA  – jord o vatten

Dessa tre dorsher eller element måste vara i harmoni med varandra. Oftast har man en dorsh som dominerar från födseln. För att få reda på vilken dorsh som är dominant känner man av pulsen, tittar på ögonfärgen, avläser tungan samt tittar på naglarna. Det finns även ett enkelt test man kan göra för att få en indikation på var man ligger. Gunilla berättade om hur extroverta och introverta personer skiljer sig åt.

Shirley Valentine pjäsen

Pjäsen ”Shirley Valentine” spelad av Catrine Jeppsson var mycket bra.

Igår den 16 oktober intog Catrine Jeppsson scenen på Palacio de Musica i Torrevieja.
Vilket härligt skådespeleri!

Den arma kvinnan, gift sedan ett antal år läntar tillbaks, ut utanför lägenhetens väggar. Hon känner att hon inte lever, känner att det finns mer inom henne som hon inte kan leva ut. Hon får ett erbjudande att följa med sin väninna till Grekland. Hon följer med och upplever känslan av att hitta sig själv att bli den hon var innan hon gifte sig och blev Shirley Valentine. Shirley blir kvar i Grekland och hennes man kommer och hälsar på.

En härlig och mycket verklighetstrogen berättelse där vi alla kan känna igen oss, inte bara kvinnor utan även män. Shirley framhäver speciellt att det inte är mannens fel. Jag och övriga besökare upplevde dessa 1,5 timmar, som berörde oss alla på ett eller annat sätt som mycket givande och intressant.
Efter teatern intog vi en god middag på den härliga restaurangen Que Tal. En mycket lyckad kväll.

 

Äventyrsgolf

Vi var ett antal ivriga och hungriga Sweor som ville spela golf i Alcasares.
Solen gassade och humöret var på topp! Första hålen är alltid en prövning för alla deltagare innan man hittar rätt teknik och man får se upp för både vatten och sten.

Efter matchen var vi klara för en god lunch med dricka, det bjöds på Tinto Verano, det som alla spanjorer dricker på sommaren (översatt blir det Röd Sommar och är lika delar rödvin och casera, som är som sprite men inte lika sött).

Vann tävlingen gjorde Gunilla Arildsson som grattades med en flaska rödvin.

Höst inledning på SWEA Costa Blanca

En underbart härlig eftermiddag på restaurang Que Tal i Torrevieja för alla SWEA-Tjejerna vid deras första möte för hösten.

Det var 22 förväntansfulla SWEA-Tjejer som för första gången kom till denna svenska restaurang mitt i Torrevieja. Det bjöds på förrätt, varmrätt och efterrätt samt ett glas vin för härliga 10 euro. Stämningen var hög efter en härlig svensk sommar. Alla verkade nöjda och vi kommer att träffas där igen den 22 oktober.

Målarkurs hos Rita

Varje vår är vi ett antal Sweor som tillbringar en dag med vår lärare Rita i Guadamar.

Vi var ett antal personer som besökte Rita i Pinomar för att lära oss grunderna inom målning. Vi fick välja en bild från ett vykort som vi i vår tur skulle måla av. Efter vårt val några tips om hur man bygger upp en bild. Därefter kunde vi börja med erhållen acrylfärg som torkar snabbt. Det gäller att hålla tungan rätt i mun. Denna dag gick så fort och vi hade så trevligt. En av bilderna visar vår lilla lunch fixad av Rita. Hembakat bröd med god ost och vin. Efter lunchen såg vi nog alla lite annorlunda på våra bilder. De såg mycket bättre ut än tidigare.

Detta är nog början till en målargrupp inom SWEA Costa Blanca
Bästa hälsningar
Ordförande Gunilla Westerlund

Påsklunch våren 2013

swea-pask
Vilken härlig Påsklunch!
Totalt samlade Påsklunchen 25 härliga Sweor, en del med härligt utstyrda hattar med ljuvliga fjädrar i gult, blått, rött och lila.

Påsklunchen hemma hos Margareta var en härlig tillställning. Många hade otroligt fina hattar som symboliserade påsken. Vi serverades en härlig lunch med allt som skall finnas på ett påskbord. Vi hade tur med vädret och kunde sitta ute på balkongen. Ett varmt tack till värdparet Margareta och Bertil Sjöberg.

Vinresa till Bodegas Bocopa

Ett antal glada och förväntansfulla SWEA-Tjejer klev på bussen för en tur till Bodegas Bocopa utanför Torrevieja. Vi fick se hur druvor förvandlas till vin och därefter smaka deras olika sorter. Efter rundvandingen blev det en härlig lunch. Bussen blev något mer lastad eftersom många passade på att köpa vin med sig hem.

Lissabon 2013

Vi var 12 Sweor som bestämt oss för att tillbringa några härliga dagar i Lissabon samt ett möte med Lissabons Sweor.

Vi flög till Lissabon den 11 mars och inkvarterades på ett hotell. Efter det blev det en god middag.
Nästa dag hade vi tillsammans med Sweorna från Lissabon en rundvandring i Lissabon med efterföljande lunch.

Dagen därpå ägnade vi oss åt att åka den med den berömda spårvagnen 29 och lite shopping på eftermiddagen. Dagen efter den 14 mars reste vi hem.

 

Årsmöte 2013

swea-arsmote

Nu har vi avverkat vårt årsmöte på hotell Masa den 16 februari 2012. Vi avtackade Randi Johansson, vår tidigare kassör, för allt arbete hon har lagt ned under sina år i SWEA och hälsade vår nya kassör välkommen Christel Swartz. Efter mötet berättade vår diakon Susanne Franzén om sitt arbete i Svenska kyrkan Costa Blanca.

Är ni intresserade av att deltaga i någon av grupperna för vandring, petanca, målning eller spanska.
Hör av er till Britt-Marie Folkesson 965 328 825 folkesson(Replace this parenthesis with the @ sign)terra.es