Network Menu

Program som varit 2017

program-som-varit17

Lo Pagan 18 oktober 2017

Vi var endast tre SWEOR som trotsade molnen och åkte till Lo Pagan för årets härliga lerbad. Vattnet var varmt och skönt och vi blev väldigt mjuka och rena. Efter badet åt vi lunch på strandpromenaden.

Britt Björn
Programansvarig

SWEA lunch 21 september 2017

Höstens första lunch intogs på restaurang Maritaos Kitchen II. 17 SWEOR hade letat sig till den södra delen av Torrevieja. Att det varit ”sommarlov” märktes genast då det surrades ordentligt. Vi åt en god lunch bl a en mangosallad till förrätt som var sagolikt god. Det blev lite information om vad som händer närmast för oss här på Costa Blanca. Som vanligt gick tiden väldigt fort och efter några härliga timmar tillsammans avslutades denna trevliga lunch.

Britt Björn
Programansvarig

 

Våravslutning med SWEA Costa Blanca 5 maj

Vår ordförande Mona Trygg hade dukat upp en härlig lunchbuffé på sin fina solaltan. 18 Sweor kom till denna soliga lunch. Mona tackade alla för vårterminen och vi tackade för hennes första termin som ordförande. Det blev några fina soliga timmar denna eftermiddag. Alla önskade varandra en trevlig sommar och på återseende till hösten igen.

Britt Björn
Programansvarig

 

 

Påsklunch 11 april 2017

Vi var ett gäng glada hattprydda SWEOR som möttes vid Foodline Express vid La Matastranden. Restaurangens ägarinna, Pia, hade dukat upp ett fint dekorerat påskbord med vippor och kycklingar. Vi serverades en mycket god påsktallrik och som avslutning en påsktårta och kaffe. Allt var hemlagat. Lotterna såldes snabbt och det var många fina priser. Gladast blev Ann-Sophie som drog högsta vinsten, en fin ostbricka med tillhörande ostknivar. Som vanligt var det högt i tak och många skrattsalvor ekade i lokalen. Efter ett par timmar var vi mätta och belåtna och vi promenerade ut med det ljuva medelhavet framför oss.

Britt Björn
Programansvarig

 

Vårutflykt till Viveros Asejar 29 mars 2017

Vi var 25 nyfikna ”trädgårdsentusiaster” som styrde kosan till Viveros Asejar. Där mötte Ronnie Nordin upp och berättade med inlevelse om sitt livs stora intresse – växter av alla sorter och speciellt medelhavsväxter.

Rundvandringen i trädgården tog ett par timmar i solen. Alla hade många frågor och vi fick svar på allt och många tips. Kanske det blir ett citron- eller olivträd i någon SWEA trädgård i Sverige!

Efter besöket hos Ronnie åkte vi till Restaurante Cachito. Där blev vi serverade en härlig lunchmeny. Det blev en lång och intressant dag innan vi styrde hemåt igen.

Britt Björn
Programansvarig

 

SWEA middag 14 mars 2017

Ett gäng glada SWEOR träffades på Harry´s Lounge & Kitchen i Torrevieja. Ordförande Mona Trygg hälsade alla välkomna speciellt två nya medlemmar och ett par gäster. Vi avnjöt en god middag tillsammans. Av ljudnivån att döma hade alla en trevlig kväll. Även trevliga kvällar går tiden väldigt fort och vid 22-tiden gick vi ut i den kyliga kvällen.

Britt Björn
Programansvarig

 

Besök på Museo del Mar y de la sal

Den 7 mars besökte SWEA Costa Blanca ett saltmuseum i Torrevieja. Vi var väldigt nyfikna på hur saltet vi ser i stora högar används. Tyvärr var det mest ett museum på båtar, arbetsmaterial
och bilder på ”gamla saltkaptener”. Det finns flera museum i vår närhet så nästa gång får vi hitta ett med salthantering. Efter besöket gick vi ut i försommarvärmen och åt en god lunch.

Britt Björn
Programansvarig

 

 

SWEA årsmöte 9 februari

Årsmötet 2017 hölls traditionsenligt på hotel Masa den 9 februari. 30 medlemmar kom till mötet. Årsmötesförhandlingarna genomfördes snabbt och korrekt. Vi fick en ny ordförande, Mona
Trygg. Åsa Lundborg hade avsagt sig omval. Åsa avtackades med en vårbukett. Vi kommer att sakna henne. Som ny medlem i styrelsen valde mötet Tarja Carlson som hälsades välkommen.
Årsmötets protokoll kommer att skickas ut separat.

Efter årsmötet samlades vi till lunch i den fina matsalen med en underbar havsutsikt. Vi fick avnjuta en härlig lunch och som vanligt var det högt i tak. Nu ser vi fram emot vårens program.

Britt Björn
Programansvarig

 

SWEA lunchmöte 25 januari

Vilken succe!

Vårens första månadslunch avnjöts på restaurang ROKA. Tf ordförande Mona Trygg hälsade alla välkomna. 28 Sweor mötte upp, fantastiskt. Mycket att prata om efter juluppehållet, många skratt och lite allvar. Vi hälsade 3 nya medlemmar välkomna till vår avdelning. Så roligt! Dagen till ära sken solen från en klarblå himmel.

Det var många som anmälde intresse till årsmötet den 9 februari kl 12.00 på Masa Hotel.

Britt Björn
Programansvarig